Разсад от Ехинацея (с цвят и без цвят)

Код на продукта 5968475

Възможни варианти


3.00 лв.

  • Наличност изчерпано


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Разсад от Ехинацея (с цвят и без цвят)

Презимуващо и много устойчиво растение. Помага при настинки и грип, стимулира имунната система. Вирее на слънце и полусянка, в добре дренирана почва. Издържа на суша и високи температури. Любимо цвете за слънчеви градини.

Многогодишно тревисто растение с презимуващо брадато коренище. Стъблата и са прави, покрити с гъсти власинки, разклонени в горната си част. Цветните кошнички са едри, пурпурно-розови и много красиви, цъфти много обилно. Листата са събрани в приосновна розетка, елиптични, груби, овласени. Дръжката е здрава, неразклонена.
Ехинацеята е една от най-популярните билки в Северна Америка. Неуната история като лечебно растение датира от индианците, които използват ехинацеяа за инфекции, зъбобол, ставни болки, кожни заболявания и други заболявания.
Листата и цветовете се берат във фаза пълен цъфтеж на растенията. Корените започват да се вадят след настъпването на първите есенни слани, когато надземната част на растенията загине. В този период се съдържат най-високите количества активни вещества в корените на ехинацеята. Корените се прибират най-рано в края на втората година – до четвъртата. Свежите листа и цветове се сушат задължително върху рамки в сухи, тъмни и проветриви помещения или в сушилня при температура не по-висока от 35-40 гр.С. Корените се сушат в сушилня при температура 55 гр.С или върху рамки в проветриви и сухи помещения. Не се допуска използване на болни или наранени и загнили корени! Готовата суха дрога се съхранява в плътно затворени чували от естествени материали в сухи и проветриви помещения, в които няма висока въздушна влажност. Срок на годност – 1 година. В цветовете на ехинацеята се съдържат 0,13-0,48% етерично масло, а в свежите коренища и корени – 0,04-0,22%. В коренищата са открити глюкозида ехинакозид, който при хидролиза се разпада на етанол и др., а също бетанин, инулин, смола и киселини.
Всички видове ехинацея имат изключително голяма популярност в света и особено в англоезичните страни и Западна Европа като лечебно растение. Днес в Германия се предлагат над 300 препарата от ехинацея, а през 1994 г. немските лекари са изписали над 2,5 млн рецепти за лекарствени продукти от ехинацея. Лекарствените препарати от ехинацея се използват при настинки и грип, при различни инфекции, като стимулиращи имунната система и мн.др. Американски учени обаче откриха, че може да прилагате ехинацеята и по друг начин – срещу кожни проблеми. Те са на мнение, че растението е изключително ефикасно при лечението на екземи, атопичен дерматит, акне, заличаване на белези и дори в някои случаи на рак на кожата. Проучване, направено с мишки показва, че раните и белезите изчезват много по-бързо и ефективно, когато се третират с ехинацея. Все още не може да се каже на какво се дължи това свойство на растението, но учените са убедени, че то е изключително подходящо при подобни проблеми.

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Сходни продукти

Tags Разсад, Ехинацея, цвят, без, цвят,