Полиетилен / найлони за оранжерии

1144-2
Полиетилен- 150 mic + AF(анти капка), Многослоен израелски за оранжерии Ginegar Цена за 1кв...

1.96 лв.

1524-3
Полиетилен за оранжерии. Висококачествен полиетилен за вашата оранжерия!  Многослоен полиетилен з..

2.25 лв.

11-062
Специално тиксо за поправка на оранжерии от полиетилен или армиран найлон На нашият онлайн магази..

15.90 лв.

98-5643
Профил за фиксиране на полиетилен  С-образен профил за фиксиране на полиетилен, с ..

9.90 лв.

98-56653
Вълнообразна тел Използва се за фиксиране на полиетилен, с помощта на с-образен профил. ..

1.90 лв.

Показани са от 1 до 5 от 5 резултата (1 страници)

Полиетилен / найлони  за оранжерии

Полиетилен - Израелско фолио / найлон за оранжерии

Напоследък изключително полпулярно между фермерите стана израелското фолио / полиетилен за оранжерии. Най-важното и основно предимство на това фолио е, че израелските производители никога не правят компромис с качеството.

Друго предимство е, че изрелските производители са сред най-големите в бизнеса с добавки за полимери в света. Те произвеждат едни от най-качествените добавки като UV добавката, която се използва от всички производители на фолиа и всякакви други полимери.

EVA добваката,  която дава допълнителна еластичност и прозрачност на фолиото, като го предпазва от разкъсване след поставянето му на оранжерията. EVA е почти толкова скъпа колкото и самия материал LDPE, за това много производители влагат евтин продукт или влагат по-малко от предписаното от производителя. EVA добваката е изключително важна, тъй като тя е с антистатично действие по външната повърхност на фолиото.

Друга задача, която решава използването на EVA е задържането на топлина в оранжерията, което е изключително важно за ефиктивността и. Следващата  много важна довавка е така наречената анти-капка (AF) когато относителната влажност в оранжерията е висока по повърхността на фолиото се образуват капки(конденз), които падайки върху насажденията причиняват вредни последици. Добавката анти-капка кара образувалите се капки от конденза да се стичат по повърхността към основата на оранжерията, а не да падат пряко върху насажденията.

Термален ефект (IR) Слънчевите лъчи влизат в оранжериите през деня и затоплят почвата и въздуха, а с настъпването на нощта, топлината изчезва. Специалните термични добваки във фолиото, които съдържат материали като EVA, абсорбират IR радиацията и намаляват загубите през нощта.

В резултат от оранжерията се губи значително по-малко топлина  през нощта и температурата остава с 4-5°C по-висока от външната среда.

Важни добавки, които се влагат в израелския полиетилен за оранжерии

  • UV стабилизация за 3 три години. Производителя дава гаранция до три години, но всъщност фолиото издържа до пет години при правилно инсталиране.
  • AF (анти-капка) – предотвратява образуването на кондензни капки. Липсата на капки върху повърхността на фолиото подобрява светлинната пропускливост и намалява развитието на вируси при културите.
  • EVA – допълнителна еластичност и прозрачност на фолиото. Има антистатично действие по външната повърхност на фолиото. Задържа топлина в оранжерията.
  • LD (дифузия) – разпръскване на пряката слънчева светлина, като се предотвратява слънчеви изгаряния и неравномерно огряване при култури склонни към самозасенчване.
  • IR (термален ефект) – намалява загубата на топлина през ноща, като задържа натрупалата се инфрачервна радиация през деня. НАмалява температурните разлики между деня и ноща, като предпазва от измръзване растенията нощем.
  • AV (антивирус) – блокира част от светлинния спектър, необходима на насекомите, за да виждат, така те стават слабо активни и техния брой в оранжерията значително намалява, а с това и риска от болестите, които пренасят.
  • Анти-прах – многослойната структура на полиетилена и добавените специални полимери намаляват събирането на прах по външната страна на полиетилена. Това осигурява максимално проникване на светлината и лесно почистване.
  • SR (устойчивост на сяра) – специални стабилизатори подсилват устойчивостта на полиетилена срещу обеззаразяването на оранжериите със сяра, ставащо все по-честа практика предвид огромните щети, които вредните насекоми и болести като брашнеста мана и различни ръжди могат да нанесат.

GINEGAR PLASTIC PRODUCTS – Israel е най-големия производител на селскостопански и оранжерийни фолиа в света

В АгроградинаБГ може да намерите полиетилен за оранжерии на фирма GINEGAR PLASTIC PRODUCTS и  POLITIV. Полиетилен за оранжерии е с оценка 5 / 5  базирано на мненията на над 860 на клиенти.