Логанбери (без бодли)

Модел 1-018-2
-15 %
П Р О М О Ц И Я

Кратко описание


Логанбери Логанбери къпинова мали... Прочети повече...

7.90 лв. 6.72 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Логанбери

Логанбери къпинова малина хибрид между малина и къпина създаден в Канада подобен на Тайбери, Логанбери е без бодли малко по дребни плодове, много плодовит храстите образуват много разклонения, желателно е някаква конструкция.  Логанбери е храст получен от кръстоската между малина и къпина. През 1962г. след поредица от изслевания Тайберито е създадено и патентовано от Дейвид Дженингс и Дейвид Мейсън,а през 1979г. шотландският градинаро изследователски институт го пуска на пазара, след което в Канада е създаден подобен сорт но БЕЗ БОДЛИ . Логанбери е храст от рода на Rubus (малина) на сем. Розоцветни.  Плодовете могат да се консумират в сурово състояние или да се използват за направата на конфитюри,компоти,сладка или много ароматно вино и др.

Месторастене. - Логанбери е слънцелюбив храст. За предпочитане е да се засажда на места огрявани през целият ден от слънцето или с лека частична сянка. Благоприятни за отглеждането му са планинските и полупланинските райони,където въздушната влажност е по - висока. Не понася котловини с недостатъчен въздушен дренаж,силни и студени ветрове.

Презимуване. - Логанберито е подходящ за отглеждане у нас,тъй като е студоустойчиво. Температурата на която издържа през зимата е до -25 °C. 

Размер: саксия ф10,5

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Логанбери, без, бодли, разсад, малина, къпина,