Разсад Розмарин / Rosmarinus officinalis

Модел 8

Кратко описание


Розмарин / Rosmarinus officinalis На нашият онлайн магазин ви представяме разсад Розмарин. Описание:  Вечнозелен гъсто разклонен храст. Листата са тъмнозелени, линейни и кожести, гъсти, сивозелени отдолу. Произхожд... Прочети повече...

4.00 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Розмарин / Rosmarinus officinalis

На нашият онлайн магазин ви представяме разсад Розмарин.

Описание:  Вечнозелен гъсто разклонен храст. Листата са тъмнозелени, линейни и кожести, гъсти, сивозелени отдолу. Произхожда от Средиземноморието. Развива мощна и дълбока до 2-3 м коренова система. Растението е познато и използвано в дълбока древност като лекарствено и подправка, поради съдържанието на етерично масло в него. Зимоустойчив е в Южна България и по Черноморието. В Северна България мръзне, обикновено частично и после се възстановява. Стелещите се форми са по-зимустойчиви от изправените.

Размер: 
Храст висок до 1.5-2 м. Пълзящите форми са доста по-ниски - 30-40 см.
Декоративност: 
Декоративно е цялото растение с вечнозелената си листна маса. Цъфтежът също е декоративен.
Цъфтеж: 
Цъфти рано през пролетта - през март-април-май. Цветовете са синьолилави, събрани в пазвени гроздчета
Отглеждане: 
На сухо, слънчево, дренирано и защитено от вятър място. Не понася кисела и преовлажнена почва. За предпочитане на южно изложение. Не се нуждае от високо почвено плодородие, даже напротив - отглеждането на по-бедна и суха почва го прави по-устойчив на студа, тъй като не дава голям прираст и успява да вдървенее за зимата. На места със студена зима е най-добре да го отглеждате в саксия и да го прибирате през зимата. Даже и в неотопляема оранжерия той ще се справи със зимния студ.
Използване: 

Като билка и подправка, и като декоративно растение. Може да се засажда единично или в композиции с други растения, в бордюри, като почвоукрепващо, в скални кътове - това в случаите, когато климатът позволява да се отглежда безпроблемно навън.

Размер: саксия ф9

 

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Разсад, Розмарин, Rosmarinus, officinalis, розмарин, готвене, ароматен, разсад, Rosemary,