Семена за люти чушки Каролина Рийпър / Seeds Carolina Reaper

Модел 16058-SEM
НОВО

Кратко описание


Семена за люти чушки Каролина Рийпъ ... Прочети повече...

12.00 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Семена за люти чушки Каролина Рийпър / Seeds Carolina Reaper

 

Каролина Рийпър / Carolina reaper е най-лютата чушка в света според официалната класация Скала на Сковил! 

 

Каролина Рийпър / Carolina reaper  е създадена е при кръстосване на Пакистанска Нига и Червено Хабанеро от американецът Ед Къри. Според класацията на Сковил достига между 1 800 000 – 2 200 000 Сковила. Това е относително нов сорт люта чушка, кръстосан през 2010 година. През 2013 година е регистрирана като световен шампион в книгата на Гинес. 

Каролина Рийпър / Carolina Reaper е изключително лют пипер, който може лесно да се отглежда в нашия климат , стига да се спазват прости правила, започвайки от фазата на покълване и контролирайки температурата в ранните етапи от живота. Каролина Рийпър зрее приблизително за 90 – 120 дни , образувайки храст с височина около 55/75 см , достатъчно здрав, за да не изисква да се подсилва с опора.

Храста който образува Каролина Рийпър / Carolina Reaper е с височина до 120/130см. . Плодовете са закръглени и подути с много характерно изразена опашчица. Теглото на плода в узряло състояние е около 6- 9 грама. В ранна зрялост са светло зелени, а при достигане на биологична зрялост плода добива ярко червен наситен цвят. Многогодишно растение! 

 

 

Начин на отглеждане:

Подгответе семената като ги накиснете предварително в топла вода за 6 – 12 часа. 
- Подберете правилна почва ( торфен субстрат) Препочъваме това да е торфен субстрат за разсади (натисни тук, за да видиш)

 

- поставете по 2- семена в торфена саксийка като не затрупвате прекалено дълбоко семената!!! – силно препоръчваме торфени саксиики по 12 като тези (натисни тук за да видиш)

  

С тези саксийки, ще осигуриш по добро преместване и бързо аклиматизиране когато разсадът е готов! Те са органични и се разтварят на 100% във почвата! 

- Полейте с тор за по – добро развитие на разсада и кълняемост – силно препоръчваме да е този за Тор за разсади + микроелементи (20-20-20) (натисни тук, за да видиш)

 

- До поникване поддържайте температура от 24-28 градуса и добра осветеност. Внимавайте да не преповивате разсада, за да не изгние както и да не го оставите сух и да не може да покълне! За постигане на по – висока температура може да покриете с парче Найлон, Фолио до покарване на разсада. 

- след поникване намалете температурата до 15-22 градуса

Чушката дава плод който в началото е зелен а при узряване и достигане на максимална лютивина става ярко червен. 

 

Разфасовка – 20 броя семена

 

ВНИМАНИЕ!!!!

Чушката е изключително люта!!! При събиране на плодове ползвайте лични предпазни средства – препоръчително е ползване на маска, ръкавици, очила! ПАЗЕТЕ ОТ ДЕЦА!!!  Внимавайте да не се докоснете по очите! Консумацията е личен избор! Консумирайте в умерени количества! 

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Каролина Рийпър, люта чушка, Carolina Reaper,