Жълти лепливи табла против белокрилка 10бр в пакет

Модел 1239-23

Кратко описание


Жълти лепливи табла против белокри... Прочети повече...

9.90 лв.

  • Наличност изчерпано


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Жълти лепливи табла против белокрилка

Как изглежда? По какво ще я разпознаем?

Белокрилката има жълтеникаво телце и крилца, посипани сякаш с фин бял прашец. За да ги разпознаем, трябва внимателно да разгледаме двете страни на листата. Когато се разклати стеблото, над него се появява бял облак от бели „мушици“ – белокрилки.

Как да я открием?

Внимание! Ако видим над растението да лети бяла пеперуда, подобна на молец, но много по-малка, това е тя – белокрилката! Тя не е една, много са тези летящи вредни дребосъци, образуват бял облак над листата.

Признаци за белокрилка в градината

Начинаещият градинар може и да не разпознае белокрилките. Но опитният веднага ще разбере, че това, което се е впило върху обратната страна на листата, не са листни въшки. Разликата между бялата и зелената напаст е значителна. Белокрилката е малко по-едра от въшката, а въшката няма крила. Разклати ли се растението, започват да летят малки бели мушици. Това са белокрилки. Благодарение на крилата си, насекомото прелита от едно място на друго, търсейки нова храна.

Слагат се специални капани за унищожаване на белокрилка.

Белокрилката е враг не само на зеленчуковата градина. Малката бяла мушица упорито се навърта из цветните лехи и ароматните домашни цветя.
Нравът на белокрилката не се променя – лакома и упорита е тя както при зеленчуците, така и при цветята. Както в оранжериите, така и навън, или у дома. Стига да е топло – над 17 градуса, ако е леко влажно – идеално! И да няма течение.

 

10бр. в опаковка
Размер: 25х10см

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Етикети: Жълти, лепливи, табла, против, белокрилка, лепенки,