Разсад Лигуструм - пакет - 10 броя

Модел 899856

Кратко описание


Разсад Лигуструм / Ligustrum vulgare Онлайн магазин agrogradina.bg представя разсад Лигуструм / Ligustrum vulgare в пакет от 10 броя - полувечнозелен или широколистен храст, който може да достигне ... Прочети повече...

10.99 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Разсад Лигуструм / Ligustrum vulgare

Онлайн магазин agrogradina.bg представя разсад Лигуструм / Ligustrum vulgare в пакет от 10 броя - полувечнозелен или широколистен храст, който може да достигне до 3 м височина, но в някои случаи може да достигне и до 5 м.

Лигуструм (Ligustrum) е род от вечнозелени или полувечнозелени храсти и дървета, част от семейство маслинови (Oleaceae). Този род включва около 50 до 60 вида, които се срещат главно в умерените и субтропични региони на Източна Азия, Европа, Северна и Централна Америка.

Някои от видовете лигуструм се отглеждат като декоративни растения в градини и паркове поради своят естетически приятен изглед. Популярни сортове включват Ligustrum ovalifolium (Японски), Ligustrum lucidum (Китайски) и Ligustrum vulgare (Европейски). Лавровите храсти и дървета от рода Лигуструм са често използвани за формиране на живи плетове, живи огради и топиарни форми.
Обикновено лигуструмът е полувечнозелен или широколистен храст, който може да достигне до 3 м височина, но в някои случаи може да достигне и до 5 м. Стъблата са твърди и изправени. Кората на стъблата е сиво-кафява и може да бъде изпъстрена с малки кафяви лещи. Листата са разположени в кръстосани срещуположни двойки. Те са полулъскавозелени, тясно овални до ланцетни, с дължина между 2 и 6 см и ширина между 0,5 и 1,5 см. Цветовете на лигуструма се образуват в средата на лятото в метли с дължина от 3 до 6 см. Всяко цвете е кремавобяло, с тръбеста основа и четириделно венче (венчелистчета) с диаметър от 4 до 6 мм. Цветовете на лигуструма обикновено произвеждат силен, остър аромат, особено по време на цъфтеж.

Схема на засаждане:

Подготовка на почвата: Изберете добре дренирана, плодородна почва с pH между 6.0 и 7.5.
Избор на място: Изберете слънчево или полузасенчено място за засаждане на лигуструм. Уверете се, че разстоянието между растенията е подходящо, като се вземе предвид и тяхната окончателна височина и размах на короната.

  • едноредово през 20 см - 2 л.м
  • двуредово за 1 л.м през 20 см растение от растение, 20 см медуредие (шахматно)
Подготовка на отворите за засаждане: Копайте отвори с дълбочина около 30 см, позволяващи на кореновата система да се развие свободно.

Поливане и подпомагане на вкореняването: Полейте добре след засаждането, за да стимулирате вкореняването и да осигурите достатъчно влага за растенията. Може да се приложи и слой мулч, за да запазите влагата и да намалите растежа на плевели.

Грижи след засаждането: Редовно поливайте и поддържайте почвата влажна, особено по време на сухите периоди. Подрязвайте и оформяйте растенията според желания изглед и нуждите от управление на размера им.

Височина на разсада: 25-30 см

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Лигуструм, Ligustrum, vulgare, Европейски, жив, плет, огради, плетове, разсад, пакет, 10, комплект, вечнозелен, храст,