Пампаска трева (розова) - кортадерия

Марка Vilmorin
Модел p426-L

Кратко описание


Пампаска трева (розова) Кортадерия с... Прочети повече...

4.99 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Пампаска трева (розова)

Кортадерия селоана, наричана още Пампаска трева е висока трева, произхождаща от южните части на Южна Америка. Впечатляващите и величествени цветоноси привличат погледа неизменно. Предлаганите семена са подходящи за средно голями и голями градини. Кортадерията формира голями плътни туфи от жилави, плоски и тесни листа. Съцветията са с копринено пурпурен до розов цвят и могат да се използват за украса и сушени. Стъблото на самия цветонос е здраво, светло зелено и достига от 1.80 до 3.60 м. височина, а съцветията са огромни. Тази декоративна трева, цъфти от началото до края на лятото в зависимост от конкретния микроклимат, цъфтежът е продължителен. Оставени да узреят на растението, съцветията добиват златист оттенък със застудяването на времето.
През първия сезон от засяването на семената е добре, Кортадерията да бъде предпазена от силни студове, освен ако не сте засадили семената рано на пролет, в който случай младите треви ще са достатъчно големи, за да презимуват успешно и навън.
Изисква минимални грижи. Обича много слънце и добре дренирана почва с постоянна влажност. Не режете листната маса през есента, а през пролетта, така старите листа служат като естествена защита срещу студа. Издържа без проблем до -20℃, дори в комбинация със силен вятър стига почвата да не е подгизнала. Бъдете много внимателни при допира с листата на Кортадерията и носете ръкавици, защото порязванията са доста болезнени.
Кортадерията започва да цъфти две - три години след засяването на семената и е дълготрайно, многогодишно растение.

Разфасовка: 0,10 гр

Отглеждане на Пампаска трева

ОПИСАНИЕ

Кортадерия селоана (Cortaderia Selloana), наричана още Пампаската трева, е висока декоративна трева, произхождаща от Южна Америка. Достига височина над 2 м и цъфти с впечатляващи цветове в розово, бяло или сребристо. Използва се за акцент в декоративната градина и краси двора до късна зима. Поради височината си, добавя вертикален ефект в градината и стои много добре на входове, алеи и пасажи, ли в задната част на комбинация от растения.

МЯСТО

Пампаската трева е много издръжлива и адаптивна. Предпочита просторно и слънчево място и богата, добре дренирана почва. Много сухоустойчива разновидност на декоративните треви и не се нуждае от съществено поливане освен при посаждане.

ГРИЖИ

Веднъж захваната, основните грижи около Пампаската трева се свеждат до отстраняване на прецъфтелите стебла и премахване на изсъхналите листа през пролетта. След като разсадите Пампаската трева, подхранвайте 4-5 пъти годишно растенията. Пампаската трева се саморазсажда и имайки предвид високата успеваемост и адаптивност на семената, може дори да се наложи да контролирате растежа й, за да запазите формата и обема и пропорцията на алпинеума ви.

ОТГЛЕЖДАНЕ ОТ СЕМЕНА

1. Направете разсад от семена на Пампаска трева около 6 седмици преди пресаждането й на постоянно място в двора.

2. Посейте в лека, добре дренирана и богата почва

3. Поддържайте по-висока влага докато семената покълнат. Поливайте редовно без да заблатявате.

4. Семената от Пампаска трева покълват за 1-2 седмици.

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Пампаска, трева, розова, кортадерия,