Интересна за фермерите високодобивна култура, която може да дава ранна продукция в пролетно-летния период. Плодовете на патисона имат висока хранителна стойност. Богати са на калиеви соли. Използват се като лечебна храна при бъбречни заболявания. Патисона е топлолюбива култура. Засява се когато температурата на почвата трайно се повиши до 10-12С. Оптималната температура за развитие е 25-27С. Не понася замръзване. Добри предшественици са домати, цвекло, моркови. Засявайте семената м.Март - м.Юли. Разсадете м.Май за реколта м.Юни - м.Октомври
Опаковка от 2гр
Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).