Семена за Див Рожков (Дървото на Юда)

Модел p273-L

Кратко описание


Семена за Див Рожков (Дървото на Юда) ... Прочети повече...

2.99 лв.

  • Наличност изчерпано


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Семена за Див Рожков (Дървото на Юда)

Представлява висок храст или дърво с бъбрековидни листа. Образува кълбовидна корона. Кората му е почти черна, силно напукана. Цветовете са розови и са събрани в снопчета, направо върху клоните или ствола на дървото. Цъфти преди разлистването. Плодът е плосък, кафяв боб. В млада възраст растението е чувствително на студ, но възрастните дървета са напълно студоустойчиви за климата на София. Страда от късните пролетни слани, но лесно се възстановява. Естественият му ареал е Балканският полуостров и Средна Азия.

Достига до 10-12 м. В по-млада възраст обаче може да се срещне като храст с височина 4-5 м. Декоративна корона, красива листна маса и много ефектен ранен цъфтеж.

Цъфти през март - април. Дървото се отрупва обилно с пурпурно розови цветчета. Светлолюбив, сухоустойчив и непретенциозен вид. Расте бавно, чувствителен е на презасаждане, понася варовита почва. При температури по-ниски от минус 20 градуса, клонките частично измръзват. Желателно е да се засажда на защитени от вятър места с южни изложения. Използва се за солитери, за групи и в алейни засаждания.

Разфасовка: 1гр

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Див, Рожков, Дървото, Юда, семена, semena, durvo,