Калиев хлорид

Модел 6-113

Кратко описание


Калиев хлорид Калият е елемент на ка... Прочети повече...

Възможни варианти


5.90 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Калиев хлорид

Калият е елемент на качеството, който спомага за по-пълното усвояване на останалите хранителни елементи. Добре снабдените с калий растения са устойчиви на засушаване, измръзване и други стресови ситуации. Прилага се предимно при основната обработка на почвата през есента. При по-леки почви се използва на пролет. Калиев Хлорид.

Калият е абсолютно необходим за растежа, развитието и плододаването на овощните култури. Той засилва фотосинтезата, влияе върху обмяната на веществата, дишането, транспирацията, водния режим и др. Добре запасените с него дървета са по-устойчиви на болести н неприятели, на студ и засушаване. Засилва се синтезът на белтъчините, въглехидратите и мазнините, с което се обяснява и благоприятното влияние, на този елемент върху количеството и качеството на плодовата продукция.

Количеството на внасяните калиеви торове зависи от редица фактори: механичен състав и запасеност на почвата, възможности за напояване, начин на поддържане на почвената повърхност (затревена или угар), овощен вид, подложка, гъстота на засаждане, възраст на дърветата, добив и др. Изискванията на костилковите видове (праскова, слива, кайсии), са по-големи от тези на семковите (ябълка, круша, дюля). Нормата на торене на овошките е по-голяма на победни и по-леки по механичен състав почви, при напояване и поддържане на почвената повърхност и угар, при по-гъсто засаждане, при по-възрастни дървета и за по-висок добив. Необходимото количество тор, което трябва да се внесе, може да се определи сравнително най-точно чрез метода на листната диагностика, допълнен с информация за запасеността на почвата. Засега това се прави в по-големите насаждения. За наторяване на единични дървета може да се използват известни ориентировъчни норми, а именно: 18-30 г/м2 калиев сулфат или 15-24 г/м2 калиев хлорид за неплододаващи дървета, 35-50 г/м2 калиев сулфат или 30-45 г/м2 калиев хлорид за плододаващи. Торовете се внасят в посочените норми веднъж на три години.

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Калиев, хлорид, Калиев хлорид,