Комплект 3 броя Хости / Hosta (различни цветове)

Модел r-89785-3

Кратко описание


Комплект 3 броя Хости / Hosta (различни цветове) Преведено от английски -Hosta е род растения, обикновено известни като hostas, трилистни лилии и понякога от японското име giboshi. Хостаците се култивират ши... Прочети повече...

14.99 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Комплект 3 броя Хости / Hosta (различни цветове)

Преведено от английски -Hosta е род растения, обикновено известни като hostas, трилистни лилии и понякога от японското име giboshi. Хостаците се култивират широко като растения, устойчиви на сянка. Понастоящем родът е поставен в семейство Asparagaceae, подсемейство Agavoideae, и е родом от Североизточна Азия.

Хостата е вероятно едно от най-издържливите растения за сенчести градини. Родът Hosta произхожда от Азия и включва около 25-45 вида, като повечето представители са внесени от Япония в Европа през 19 век. Въпреки че цъфти с изключително красиви цветове, хостата е по-популярна като градинско листно декоративно растение.

Цветето има редица предимства, освен че вдъхва живот на потъналите в сянка места в градината, където рядко може да оцелее друга зеленина.

Едрите, красиви  цветове  наподобяват тези на лилиумите и могат да бъдат бели или обагрени в бледо лилаво или виолетово, като единственият силно ароматен вид е августовската лилия (Hosta plantaginea), чиито цветове изпълват цялата градина с упойващо ухание. Друга характерна черта на вида е, че цветовете му се разтварят през нощта и се затварят сутринта.

Хостата се характеризира с едри и лъскави листа, които се появяват в края на пролетта и бързо се превръщат в доминираща черта на растението. Овалните листа внасят допълнителна  текстура на градинския ландшафт, а пищната зеленина му придава лека драматична нотка.

Отглеждане

Хостата вирее на сянка, но някои видове толерират и по-слънчеви места, особено тези с жълто оцветяване на листата. Сортовете със сини и синьо-зелени листа трябва да се засаждат на пълна сянка, докато вариегатните форми могат да бъдат отглеждани и на шарена сянка.

Почвата трябва да е богата и добре дренирана. Може да добавите органичен тор към почвата преди да засадите цветята.

Размножаването става чрез разделяне на туфата с остър нож през пролетта или началото на лятото. Разделянето се извършва веднъж на 3-4 години.

КОМПЛЕКТА ВКЛЮЧВА ТРИ БРОЯ ХОСТИ РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ.

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: тагетес, разсад тагетес, разсад цветя, хости,