Пакет семена от Домати за Хоби Градинари

Модел paket-semena-hobi

Кратко описание


Пакет семена от Домати за Хоби Гради... Прочети повече...

11.55 лв.

  • Наличност изчерпано


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Пакет семена от Домати за Хоби Градинари

Нашият он-лайн магазин представя на вашето внимание внимателно подбрана селекция семена от домати. Пакета е много практичен и е подходящ за всеки, който иска да отглежда сам своите разсади от домати.

Този пакет ще ви улесни максимално при направата на избор за най-подходящ сорт домати, тъй като това са предпочитаните и харесвани сортове от всички. Комплекта включва 9 сорта български домати.

Всеки сорт домати от пакета може да разгледайте като маркирате съответното име на сорта по-долу:

  1. Домат Идеал

  2. Домат Биволско сърце розово

  3. Домат Биволско сърце червено

  4. Домат Сърцето на Албенга или Червен крушовиден

  5. Домат Рома

  1. Домат Розов гигант

  1. Домат Червен гигант

  2. Домат сан марцано нано (тип чушка)

  3. Домат чери червено

Описание на сортовете:

Домат Идеал

Характеризира се като средно ранен сорт домат с високи вкусови качества. Плодовете са сравнително едри с тегло до 180 гр., изключително сочни с нежна консистенция и перфектен вкус и аромат. Доматите идеал са подходящи за консумация в сурово състояние. Недостатък на тези сортове е, че те не са устойчиви на болести, което налага третиране с различни фунгициди, акарициди и инсектициди през периода на отглеждане. Разфасовка: 1 g.

Домат Биволско сърце розово

Много вкусен салатен сорт домати предназначен за прясна консумация. Плодовете имат кръгла до леко сърцевидна форма, месести, лъскаво-розови. Средно им тегло е 200-250гр, с добри вкусови качества. Добри предшественици са бобови и тиквовикултури.Разфасовка: 0,5 g.

Домат Биволско сърце червено

Доматът е средно късен и изключително високо добивен. Подходящ е за колово отглеждане, защото е индетерминантен (това означава, че червеното биволско сърце е сорт домат, който не е ограничен във височина и може постоянно да нараства). Основно предимство на червения домат биволско сърце е, че плодовете му са месести и почти без семки. Това ги прави изключително подходящи за производство на всякакви видове доматен сок, лютеница, сосове, консервирани цели домати и др. Друго предимство на тези сортови домати е, че те са средно едри (теглото на един домат е средно около 200 - 220 гр.), много вкусни и ароматни при прясна консумация. Доматите са с висок добив и са подходящи за производители и износители на зеленчуци, които добиват и търгуват с домати за производство на доматени храни. Този сорт се цени високо от всички любители на домашните зеленчукови градини, поради месестия вкус и високия добив.
Червеното биволско сърце има средно дълга вегетация около 120 - 130 дни. Разфасовка: 0,5 g.

Домат Сърцето на Албенга

Високодобивен, ранен, индетерминантен, едроплоден сорт със средно тегло на плода 250- 350 гр. Плодовете са с крушовидна форма, много вкусни, месести, с много малко сок. Използва се главно за директна консумация и пълнене. Разфасовка: 0,5 g.

Домат Рома

Средно късен детерминантен сорт с издължени плодове. Предназначен за директна консумация, топлинна преработка и консервиране. Плодовете са със средно тегло 60гр. Засявайте семената от края на м.Март до края на м.Май. Разсадете от края на м.Април до края на м.Юни. Реколта - 110 дни след разсаждане. Разфасовка: 1 g.

Домат Розов гигант

Изключително родовитият български сорт домати е индетерминантен (високорастящ) и се препоръчва отглеждането му да бъде върху опорни конструкции. Големите домати Розов Гигант са средно ранни и са подходящи за производство на открито. Този вкусен голям домат има отличен вкус, подходящ е за свежа консумация и за приготвянето на консерви. Сорта се цени особено в студената кухня за приготвяне на различни видове салати - шопска, гръцка, селска, овчарска, домати с авокадо и маслини,пълнени домати със сирене, салата Кан, салата Капрезе и др. При консервирането намира приложение в приготвянето на редица вкусни доматени сосове и за направа на кетчуп. Понеже Розовия Гигант има непуклива и твърда повърхност е идеален за транспортиране и именно, заради това се цени изключително много и от търговците на зеленчуци. Плодовете са многокамерни и интензивно розови - достигат тегло от 0,5 кг до 1,5 кг. Разфасовка: 0,5 g.

Домат Червен гигант

Плодовете им имат ярко червен цвят и обла форма. Домати тип червен гигант достигат невероятните размери до 1,500 кг, като средното теголо е 400 - 800 гр.Изключително вкусни, тези гигантски градински домати са включени в нашата специална селекция на сортове, които възраждат автентичния вкус на стария български домат. Прекрасни освен за салата, също и за кетчуп, доматено пюре и любимата на всички българи – лютеница. Разфасовка: 0,5 g.

Домат сан марцано нано (тип чушка)

Високодобивен детерминантен сорт, предназначен за средно ранно полско производство. Плодовете му са удължени като чушка, много апетитни с тъмно червен наситен цвят. В сравнение със домата Сан Марцано този сорт е по-ниско растящ, но е  също високодобивен със средно тегло на доматчетата  130 – 140 гр. Тъй като домата има плътна консистенция и високо съдържание на сухо вещество може и да се суши. Подходящ е и за направа на пюрета и сокове. Разфасовка: 0,5 g.

Домат чери червено

Високодобивен средно ранен сорт. Плодовете са дребни, кръгли, червени със средно тегло 12-15 гр. и среден брой доматчета на една китка около 80-90. Подходящ за прясна консумация, както и за консервиране. Разфасовка: 0,5 g.

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Пакет, семена, от, домати, за, хоби, Градинар, paker, start, razsad, семена за домати, семена на домати, семена домати, семена, домат, домати,