Захарно цвекло

Производител Флориан
Код на продукта 3-201
3.60 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Захарно цвекло

Захарното цвекло е едно от най-важните кореноплодни растения за човека. Още в древността е използвано за лечние на гловоболие, запек, треска. То действа пречистващо на организма, като повишава нивото на кислорода в кръвта, спомага за формирането на кръвни клетки, изчиства токсините. Кореноплодът е богат на вит. С, а листата - на вит. А. Фолиевата киселина в захарното цвекло е естествен антиоксидант. Действа благоприятно върху различни заболявания на сърцето и вродени дефекти. Поради съдържанието си на оксалат, не се препоръчва на хора с бъбречни и жлъчни проблеми. Захарозата натрупана в него има изключително значение в живота на човека, заради високата енергийна стойност, лесната й смилаемост и високите вкусови качества. Той е най - сладкия зеленчук, захарното му съдържание е 15-20%. Съдържа малко калории. Използват се всички части на растението.

Засявайте семената от 10 Март до 10 Април за реколта Септември - Октомври. Сейте на разстояние 45 - 60см между редовете 10 -12см вътре в реда. Гъстота: 8000 - 12000 растения в декар. Дълбочина на сеитба: 3 - 5см. Сеитбена норма: 0,8 - 1кг/дка

В опаковка: 25гр

 

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол). 

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Сходни продукти

Tags Захарно, цвекло, семена, зеленчуци,