Серниста киселина

Код на продукта 29-026

Възможни варианти


1.00 лв.

  • Наличност В наличност


Серниста киселина

Предназначение

За стабилизиране и удължаване „живота“на виното.

Дозировка

В джибрите след смилане - 1 грам/литър
При претакане на виното - 1 грам/литър
При промяна на цвета - 1-1.5 грама/литър
При начален стадий на оцетна ферментация - 2 грама/литър
При кисело зеле и трушии - 1 грам/литър
Против провлачване и омекване - 2 грама/литър

Приложение

Използва се за сулфитиране на вино.
Предотвратява окислението на цвета и вкуса на гроздето при смилане. Осигурява чиста среда за започване на алкохолна ферментация с култивирани джожди. Инхибира диви дрожди, оцетно кисели бактерии. Предпазва от бактерийно разваляне на виното. Стабилизира виното след алкохолна ферментация и удължава „живота“ му.

Съдържание

6% разтвор на серен двуокис във вода.

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ
Сходни продукти

Tags Серниста, киселина, sernista, kiselina,