Възвръщане на Българският вкус домати - домат Финал (50бр.семена)

Производител Флориан
Код на продукта 3210
-25 %
3.00 лв. 2.25 лв.

  • Наличност В наличност


Домат Финал

Финал е нов български хибриден сорт домати, съчетаващ благоприятно комплекс от биологични и стопански ценни признаци - супер ранозрелост и висока продуктивност, дружно узряване, едрина, твърдост и транспортабилност на плодовете, характеризиращи се с добри вкусови качества, без целулоза. Растенията са полудетерминантни, с къси междувъзлия, с добре развито стъбло, самозадънващо се основно след 4-5-то съцветие. Този тип хабитус, както и късия период на вегетация, поевтинява манипулациите на растенията, улеснява и поевтинява растително­защитните мероприятия. С посочения широк комплекс от качества новият сорт Финал Р1 ще бъде изключително предизвикателен за отглеждане от професионалисти и любители. Плодовете са едри със средно тегло 200-250 грама. Изравнени в рамките на съцветията и без издребняване на горните съцветия, плоско-кръгли до кръгли, гладки да слабо оребрени около дръжчената ямичка, много твърди, непукливи, равномерно червени. Предназначение на продукцията - за прясна консумация с реализация на вътрешния пазар и за експорт. Отглеждане - за супер ранно, ранно и кьсно производство в полиетиленови оранжерии и на открити площи, едностеблено на ниска опорна конструкция, едноредово при схема 70-75/40 см или на двуредови ленти при схема 80/60/40 см. Добив - 9-11 т/декар. Сортът е издръжлив на ниски температури и устойчив на тютюнева мозайка, вертицилиум, фузариум и високотолерантен на алтернария, септория и антракноза.

 

Срок на засяване:

за оранжерии - Януари-Февруари

 

Срок на разсаждане:

за оранжерии Март-Април

 

Схема на разсаждане:

едноредово 70/40 см

двуредово 80/60/40 см

 

Семена в грам: 250-280 бр.

Сеитбена норма - 20-25 г/декар

 

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол). 

 

димитър михайлов
27.01.2017
Хей страшни сте! Много мили, адски бързи и коректни! Браво, евала на екипа!!!
иванов
06.09.2016
Страшни домати - суперранен, оранжериен, дружно зреене, твърди плодове и отличен вкус!!! Много ми хареса! Благодаря на целият екип на Агроградина за бързата доставка и коректното отношени!
Йордан
08.02.2016
Чаках с нетърпение да този нов сорт на проф. дсн Живко Данаилов. С вашата помощ се сдобих бързо с него и вече разсада е направен. Ще споделя с вас какво съм направил, но съм сигурна че ще бъдат толкова вкусни, колкото и другите Ви сортове.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Сходни продукти

Tags Възвръщане, на, Български, сорт, домати, финал, семена, зеленчуци, домат, семена,