Възвръщане на Българският вкус домати - домат Финал (50бр.семена)

Марка Флориан
Модел 3210

Кратко описание


Домат сорт Финал Нашият он-лайн мага... Прочети повече...

4.00 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Домат сорт Финал

Нашият он-лайн магазин agrogradina.bg представя на вашето внимание нов български сорт семена за домати сорт Финал. този сорт се характеризира с супер ранозрялост и висока продуктивност, дружно узряване, едрина, твърдост и транспортабилност на плодовете, характеризиращи се с добри вкусови качества, без целулоза.

Финал е нов български хибриден сорт домати. Растенията са полудетерминантни, с къси междувъзлия, с добре развито стъбло, самозадънващо се основно след 4-5-то съцветие. Този тип хабитус, както и късия период на вегетация, поевтинява манипулациите на растенията, улеснява и поевтинява растително­защитните мероприятия. С посочения широк комплекс от качества новият сорт Финал Р1 е  изключително предизвикателен за отглеждане от професионалисти и любители. Плодовете са едри със средно тегло 200-250 грама. Изравнени в рамките на съцветията и без издребняване на горните съцветия, плоско-кръгли до кръгли, гладки да слабо оребрени около дръжчената ямичка, много твърди, непукливи, равномерно червени. Предназначение на продукцията - за прясна консумация с реализация на вътрешния пазар и за експорт. Отглеждане - за супер ранно, ранно и кьсно производство в полиетиленови оранжерии и на открити площи, едностеблено на ниска опорна конструкция, едноредово при схема 70-75/40 см или на двуредови ленти при схема 80/60/40 см. Добив - 9-11 т/декар. Сортът е издръжлив на ниски температури и устойчив на тютюнева мозайка, вертицилиум, фузариум и високотолерантен на алтернария, септория и антракноза.

Указания за отглеждане:

Семената се засяват:

- за оранжерии - Януари-Февруари

Срок на разсаждане:

-за оранжерии - Март – Април

Дълбочина на сеитба: 1 – 1,5 см

Схема на разсаждане:

- едноредово – 70/40

- двуредово – 80/60/40

Сеитбена норма: 20-25 гр/дка

Разфасовка: 50 бр. семена

Семена в 1гр : 250 - 280 бр.

Произход: България

Внимание: За максимално добри резултати спазвайте стриктно технологията на формиране на растението, описана подробно в схемата вътре в опаковката.

 

Ние от АгроГрадинаБГ  предлагаме в допълнение към оглеждането му:

Бамбукови колове

Метални колове с PVC покритие

Щипки за домати

Скоби за домат

Градинакса тел

Сезал

Канап

Висококачествен полиетилен

 

димитър михайлов
27.01.2017
Хей страшни сте! Много мили, адски бързи и коректни! Браво, евала на екипа!!!
иванов
06.09.2016
Страшни домати - суперранен, оранжериен, дружно зреене, твърди плодове и отличен вкус!!! Много ми хареса! Благодаря на целият екип на Агроградина за бързата доставка и коректното отношени!
Йордан
08.02.2016
Чаках с нетърпение да този нов сорт на проф. дсн Живко Данаилов. С вашата помощ се сдобих бързо с него и вече разсада е направен. Ще споделя с вас какво съм направил, но съм сигурна че ще бъдат толкова вкусни, колкото и другите Ви сортове.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Възвръщане, на, Български, сорт, домати, финал, домат, семена, semena, domati, domat, final, bulgarski,