Домат Розово сърце БГ (нов сорт)

Модел 03030-ИЗК-30бр

Кратко описание


Домат Розово сърце БГ Нашият он-лайн... Прочети повече...

3.50 лв.

  • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Домат Розово сърце БГ

Нашият он-лайн магазин agrogradina.bg представя на вашето внимание семена за Нов Български сорт домати Розово сърце. Този сорт е с много едри, сърцевидни, интензивно розови и много вкусни плодове.

Сортът „Розово сърце“ е създаден от колектив в Института по зеленчукови култури „Марица” - Пловдив, чрез многократен индивидуален отбор в местна популация домати, известна в района на гр. Пловдив като „Момино сърце“. Преминал е  успешно двугодишно изпитване на РХС (Различимост, хомогенност и стабилност) в ИАСАС (Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол) и е утвърден от Експертната комисия при същата агенция за нов сорт. Сортът е защитен със Сертификат №11076 от 30.10.2015 година, издаден от Патентно ведомство. Включен е в схемите на сортоподдържане и семепроизводство на ИЗК ”Марица“ Пловдив. Произведени са първите количества семена, които вече се предлагат в търговската мрежа.

Сортът „Розово сърце“ е подходящ за отглеждане както в култивационни съоръжения, така и на открито – при полски условия за ранно и средноранно производство. Вегетационният период - от поникване до узряване, е от 105-108 дни, което определя сорта като средноранен.

Растенията са индетерминантни (високорастящи). Стъблото е среднодебело със среднодълги до дълги междувъзлия. Листата са светли, двойноперести, полунаведени, с по-дребни листчета, леко засукани към върха. Съцветията са прости, разположени през три листа, формиращи 2-4 плода. Неузрелите плодове са със зелен пръстен, който почти изчезва в ботаническа зрелост. Узрелите плодове са интензивно розови, сърцевидни, много едри със средната маса 300-550 g, многокамерни, непукливи, месести, без целулоза, с нежна кожица и текстура, с оптимална твърдост и съхраняемост. Сухото вещество рефрактометрично е 5,2%. Високото съдържание на общи захари и титруеми органични киселини определят приятния сладко-кисел вкус. За добрите вкусови качества допринася и типичния доматен аромат, нежната кожица и текстура.

Сорт „Розово сърце“ е устойчив на вертицилийно увяхване. При полски условия средните добиви са между 4800-6500 кг/дка. При оранжерийни условия могат да се получат и много по-високи добиви – 8000-9000 кг/дка. Сортът не изисква специални почви, за предпочитане са топли, дълбоки, аерирани, влагоемни и плодородни. Изисква редовно поливане, торене и целесъобразна растителна защита.

Указания за отглеждане:

Срок на засяване:

-за оранжерии – 15 януари - 25 февруари

Срок на разсаждане:

-за оранжерии – 20 Март – 20 Май

- на открито – 25 април – 25 май

Дълбочина на сеитба: 1 – 1,5 см

Схема на разсаждане: 70-80 / 30-35

Сеитбена норма: 20-25 гр/дка

Разфасовка: 30 бр сем

Семена в 1гр : 250 - 350 бр.

Произход: България

 

Ние от АгроГрадинаБГ  предлагаме в допълнение към оглеждането му:

Бамбукови колове

Метални колове с PVC покритие

Щипки за домати

Скоби за домат

Градинакса тел

Сезал

Канап

Висококачествен полиетилен

Хриси
06.02.2022
Невероятно вкусни, препоръчвам!!!
Zlatka Chepisheva
24.01.2018
Прекрасен, вкусен. Дано и Тази година семената ви да са отлични. Повече от доволна съм.
Петър Димитров
20.12.2016
Никъде освен тук няма тези прекрасни домати!!! Не се лъжете на другите места ви лъжат с семки от други сортове в различни опаковки!!!
Марин Димов
03.12.2016
пракрасен домат. Най - сетне нещо истинско. И най - важното много търсих НО само тук са ОРИГИНАЛНИ в опаковката като на снимката!!! За професионалисти и разбирачи ;) Благодаря на екипа на Агроградина, че ме консултираха и посъветваха да взема точно тези домати!
Даниела
13.11.2016
Това е уникален сорт домати! Миналата година си купох от агроградина и станаха прекрасни!

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: розово сърце, Домат, Розово, сърце, БГ, семена, розово сърце, домат розово сърце, домати, rozowo sarze, rozowo, sarze, rozovo sarze, rozovo, sarze,