Домат Розово сърце БГ (нов сорт)

Производител Флориан
Код на продукта 3207
2.90 лв.

  • Наличност В наличност


Домат Розово сърце БГ

 АгроГрадинаБГ има удоволствието да Ви представи нов сорт български семена на домати Розово сърце за оранжерии и полско производство. 

 

Сортът „Розово сърце“ е създаден от колектив в Института по зеленчукови култури „Марица” - Пловдив, чрез многократен индивидуален отбор в местна популация домати, известна в района на гр. Пловдив като „Момино сърце“. Преминал е  успешно двугодишно изпитване на РХС (Различимост, хомогенност и стабилност) в ИАСАС (Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол) и е утвърден от Експертната комисия при същата агенция за нов сорт.  Сортът е защитен със Сертификат №11076 от 30.10.2015 година, издаден от Патентно ведомство. Включен е в схемите на сортоподдържане и семепроизводство на ИЗК ”Марица“ Пловдив. Произведени са първите количества семена, които вече се предлагат в търговската мрежа.

Сортът „Розово сърце“ е подходящ за отглеждане както в култивационни съоръжения, така и на открито – при полски условия за ранно и средноранно производство. Вегетационният период - от поникване до узряване, е от 105-108 дни, което определя сорта като средноранен.

Растенията са индетерминантни (високорастящи). Стъблото е среднодебело със среднодълги до дълги междувъзлия. Листата са светли, двойноперести, полунаведени, с по-дребни листчета, леко засукани към върха. Съцветията са прости, разположени през три листа, формиращи 2-4 плода. Неузрелите плодове са със зелен пръстен, който почти изчезва в ботаническа зрелост. Узрелите плодове са интензивно розови, сърцевидни, много едри със средната маса 300-550 g, многокамерни, непукливи, месести, без целулоза, с нежна кожица и текстура, с оптимална твърдост и съхраняемост. Сухото вещество рефрактометрично е 5,2%. Високото съдържание на общи захари и титруеми органични киселини определят приятния сладко-кисел вкус. За добрите вкусови качества допринася и типичния доматен аромат, нежната кожица и текстура.

Сорт „Розово сърце“ е устойчив на вертицилийно увяхване.

При полски условия средните добиви са между 4800-6500 кг/дка. При оранжерийни условия могат да се получат и много по-високи добиви – 8000-9000 кг/дка.

„Розово сърце“ се отглежда на висока опорна конструкция, едноредово по схема 70-80/30-35 см, едностъблено, на 6-8 съцветия. Сортът не изисква специални почви, за предпочитане са топли, дълбоки, аерирани, влагоемни и плодородни.  Изисква редовно поливане, торене и целесъобразна растителна защита.

Разфасовка – 30бр. семена

Брой семки в 1гр. – 250-350

Прекрасен, вкусен. Дано и Тази година семената ви да са отлични. Повече от доволна съм.
Никъде освен тук няма тези прекрасни домати!!! Не се лъжете на другите места ви лъжат с семки от други сортове в различни опаковки!!!
пракрасен домат. Най - сетне нещо истинско. И най - важното много търсих НО само тук са ОРИГИНАЛНИ в опаковката като на снимката!!! За професионалисти и разбирачи ;) Благодаря на екипа на Агроградина, че ме консултираха и посъветваха да взема точно тези домати!
Това е уникален сорт домати! Миналата година си купох от агроградина и станаха прекрасни!
Взехме да пробваме миналата година. Сега децата искат само от този домат.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Сходни продукти

Tags розово сърце, Домат, Розово, сърце, БГ, семена, розово сърце, домат розово сърце, домати, rozowo sarze, rozowo, sarze, rozovo sarze, rozovo, sarze,