Корнишони Алианц F1

Производител Флориан
Код на продукта 3012
5.10 лв.

  • Наличност В наличност


Корнишони Алианц F1

Характерно за Алианц F1 е, че те са страшно високопродуктивен вид. Много интензивно и бързо нарастват, като образуват мощни растения, които притежават предимно женски цветове. Поради тази причина този сорт корнишон се цени високо при производство на закрито - в стъклени или полиетиленови професионални оранжерии. Сортът е подходящ за отглеждане и на открито. Корнишоните Алианц F1 са с изравнен плод. Това означава, че отделните краставички са сравнително с един и същ размер, като това е от изключително значение за търговците на дребно и едро с краставици от този тип. Основно предимства на корнишона Алианц F1 e, че неговата краставичка е негорчива, крехка, тъмнозелена и е гладко - брадавичеста. Вкусовите качества на този сорт са много високи и затова се цени високо за консумация в прясно състояние. Използва се още за консервиране, приготвяне на кисели краставички, за осоляване и в съчетание с други видове зеленчуци за туршии. Периода на вегетация е около 70 - 73 дни. Не на последно място е предимството на сорта - устойчивостта към сериозните проблеми на зеленчукопроизводителите - краста (Cu), брашнеста мана (Sf) и пагубната краставична мозайка (CMV).

Семена в една опаковка – 250 бр. семена

 

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол). 

Тази година тествах! Това се казва истински семена здрави разстения и много добив! всяка семка пониква и става перфектен разсад! устойчиви са на болестите който са при другите краставици!
Много съм доволен и ще си купувам само тези семена - трудът е най скъпото нещо! Отглеждам културите за себе си - не са за продан!

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Сходни продукти

Tags Корнишони, Алианц, F1, семена, зеленчуци,