Пакет от семена за всеки Хоби Градинар

Модел paket-vsichki-semena-hobi

Кратко описание


Пакет от семена за всеки Хоби Градин... Прочети повече...

36.99 лв.

 • Наличност В наличност


Въпрос
Експресна доставка

Експресна доставка

1 до 3 дни

Преглед

Преглед

Можеш да провериш пратката

Качество

Качество

100% гарантирано качество

Пакет от семена за всеки Хоби Градинар

Нашият он-лайн магазин представя на вашето внимание внимателно подбрана селекция семена. Пакета е много практичен и е подходящ за всеки, който иска да отглежда сам своите зеленчуци.

Този пакет ще ви улесни максимално при направата на избор за най-подходящи сортове зеленчуци, тъй като това са предпочитаните и харесвани сортове от всички. Комплекта включва 29 различни сорта домати, краставици, пипер, моркови, репички и много други различни семена.

Всички семена от пакета може да разгледайте като маркирате съответното име на сорта по-долу:

 1. Домат Идеал

 2. Домат Биволско сърце розово

 3. Домат Биволско сърце червено

 4. Домат червен крушовиден

 5. Домат Розов гигант

 6. Домат рома

 7. Домат чери червено

 8. Краставици Гергана

 9. Краставици Теса

 10. Корнишони Левина

 11. Пипер Куртова капия

 12. Пипер Златен медал

 13. Пипер Болярска камба

 14. Пипер Чорбаджийски

 15. Пипер Рибки

 16. Патладжан Български 12

 17. Тиквички Изобилна

 18. Зеле Кьосе

 19. Магданоз Фестивал

 20. Копър

 21. Чубрица

 22. Моркови Нантски

 23. Репички Червени едри

 24. Тиква Виола

 25. Царевица захарна сорт Голдън батам

 26. Грах Ран-1

 27. Фасул Капитано

 28. Фасул Берголд

 29. Спанак Матадор

Описание на сортовете:

Домат Идеал

Характеризира се като средно ранен сорт домат с високи вкусови качества. Плодовете са сравнително едри с тегло до 180 гр., изключително сочни с нежна консистенция и перфектен вкус и аромат. Доматите идеал са подходящи за консумация в сурово състояние. Недостатък на тези сортове е, че те не са устойчиви на болести, което налага третиране с различни фунгициди, акарициди и инсектициди през периода на отглеждане. Разфасовка: 1 g.

Домат Биволско сърце розово

Много вкусен салатен сорт домати предназначен за прясна консумация. Плодовете имат кръгла до леко сърцевидна форма, месести, лъскаво-розови. Средно им тегло е 200-250гр, с добри вкусови качества. Добри предшественици са бобови и тиквовикултури.Разфасовка: 0,5 g.

Домат Биволско сърце червено

Доматът е средно късен и изключително високо добивен. Подходящ е за колово отглеждане, защото е индетерминантен (това означава, че червеното биволско сърце е сорт домат, който не е ограничен във височина и може постоянно да нараства). Основно предимство на червения домат биволско сърце е, че плодовете му са месести и почти без семки. Това ги прави изключително подходящи за производство на всякакви видове доматен сок, лютеница, сосове, консервирани цели домати и др. Друго предимство на тези сортови домати е, че те са средно едри (теглото на един домат е средно около 200 - 220 гр.), много вкусни и ароматни при прясна консумация. Доматите са с висок добив и са подходящи за производители и износители на зеленчуци, които добиват и търгуват с домати за производство на доматени храни. Този сорт се цени високо от всички любители на домашните зеленчукови градини, поради месестия вкус и високия добив.
Червеното биволско сърце има средно дълга вегетация около 120 - 130 дни. Разфасовка: 0,5 g.

Домат Сърцето на Албенга

Високодобивен, ранен, индетерминантен, едроплоден сорт със средно тегло на плода 250- 350 гр. Плодовете са с крушовидна форма, много вкусни, месести, с много малко сок. Използва се главно за директна консумация и пълнене. Разфасовка: 0,5 g.

Домат Розов гигант

Изключително родовитият български сорт домати е индетерминантен (високорастящ) и се препоръчва отглеждането му да бъде върху опорни конструкции. Големите домати Розов Гигант са средно ранни и са подходящи за производство на открито. Този вкусен голям домат има отличен вкус, подходящ е за свежа консумация и за приготвянето на консерви. Сорта се цени особено в студената кухня за приготвяне на различни видове салати - шопска, гръцка, селска, овчарска, домати с авокадо и маслини,пълнени домати със сирене, салата Кан, салата Капрезе и др. При консервирането намира приложение в приготвянето на редица вкусни доматени сосове и за направа на кетчуп. Понеже Розовия Гигант има непуклива и твърда повърхност е идеален за транспортиране и именно, заради това се цени изключително много и от търговците на зеленчуци. Плодовете са многокамерни и интензивно розови - достигат тегло от 0,5 кг до 1,5 кг. Разфасовка: 0,5 g.

Домат рома

Средно ранен до късен детерминантен сорт, предназначен за полско производство. Плодовете са удължени, със средно тегло 70-90 гр. с тъмно червен цвят и високо съдържание на сухо вещество и захари. Сортът е издръжлив на транспортиране и съхранение. Подходящ е за направа на пюрета и сокове.

Домат чери червено

Високодобивен средно ранен сорт. Плодовете са дребни, кръгли, червени със средно тегло 12-15 гр. и среден брой доматчета на една китка около 80-90. Подходящ за прясна консумация, както и за консервиране. Разфасовка: 0,5 g.

Краставици Гергана

Популярен български салатен сорт краставици, подходящ за отглеждане на открито и в полиетиленови оранжерии. Плодовете са тъмнозелени с гланц и редки брадавички, с дължина 28-30см. Сортът сравнително добре понася резки температурни промени. С отлични вкусови качества, без горчивина. Вегетационен период 57-60 дни. Разфасовка: 2 гр.

Краставици Теса

Ранен салатен сорт с дълги плодове 18-22 см., не са горчиви, с гладка, тъмно зелена, лъскава, крехка кора. Семената са дребни, месестата част - плътна. сочна и мека. Идеален за директна консумация, без да се бели, като и за салати и замразяване. Отглеждането на този сорт под ниски покривала води до обилен, висококачествен добив. Вегетационен период - 50 дни. Разфасовка: 1,5 гр.

Корнишони Левина

Високодобивен ранен хибриден сорт с предимно женски цветове. Плодовете са с атрактивен зелен цвят, с леко брадавичества повърхност и дължина 8-9см., с отлични вкусови качества. Подходящ за прясна консумация и консервиране. Вегетационен период - 50 дни. Разфасовка: 1 гр.

Пипер Куртова капия

Традиционен сорт пипер тип Капия подходящ за производство на открито. Плодовете са дву/тристенни, конични, наситенозелени до тъмночервени. Подходящ за директна консумация и консервиране (мариноване, печене). Тези червени едри чушки са добре познати у нас със страхотния си вкус и наситен червен цвят. Интересното при Куртовската капия е, че нейната ярка багра е и индикатор за това, че чушките са готови за прибиране. Узрелите чушки са едри и висящи на растението. Формата на чушките е двустранно или тристранно сплесната, а месестата част е много крехка и сочна с изключително приятен вкус и аромат.  Дължината на една чушка е средно около 12 - 16 см. Предимство на този сорт е, че кошицата на плода е много тънка и лесно се отстранява при изпичане на чушката. Разфасовка: 2 гр.

Пипер Златен медал

Ранен, едроплоден, високодобивен сорт със вегетационен период 105-110 дни.  Растението е прибрано, високо 65-70 см. с 3-4 разклонения. Листата са светлозелени. Плодовете са висящи, леко сплеснати, дълги 16-22см., широки в основата 5-7 см., със средно тегло 70-80 гр. Месестата част е дебела 4-7 мм. Кожицата лесно се обелва при печене. Зелените плодове са бледозеленикави, узрелите са червени с приятен сладък вкус.  Среден добив от декар 3-4 тона. Сеитбена норма: 100-150 г/дек. Разфасовка: 1 гр.

Пипер Болярска камба

Основен сорт за средноранно и късно производство. Подходящ за прясна консумация и туршии. Плодовете са едри 150-180 гр., висящи, на дялове, със сплеснато сферична форма. Перикарпът е дебел, с нелютив вкус. В техническа зрялост чушките са тъмно зелени, а в ботаническа-червени. Разфасовка: 1 гр.

Пипер Чорбаджийски

Средно ранен високодобивен сорт, подходящ за прясна консумация и направа на туршии. Плодовете са висящи, тънки, набръчкани и силно извити към върха, с дължина около 13-24 см и средно тегло 18-20 гр. В техническа зрялост плодът е жълто-кехлибарен, а в ботаническа – червен. Разфасовка: 2 гр.

Пипер Рибки

Високо добивен сорт с вегетационен период 95-100 дни. Растението е високо 50-55 см. Плодовете са висящи дребни, приличащи на рибки с дължина 5-8 см., широки в основата 1.5-2.5 см, прикрепени на извита дръжка. На вкус са слабо люти. Зелените плодове са тъмнозелени, а в ботаническа зрялост интензивно червени. Предназначен е за прясна консумация и консервиране. Сеитбена норма: 180-200 г/дек. Засявайте семената за разсад - м.Януари - м.Март или директно на открито - м.Април - м.Юни. Засаждане - 60 см между редовете и 20 см между растенията. Добив - 200-250кг/100кв.м.  Разфасовка: 2 гр.

Патладжан Български 12

Средно ранен високодобивен сорт. Растенията са високи до 1.2 м, силно разклонени. Плодовете са крушовидни, а месестата част е кремавобяла. В стопанска зрелост плодовете са виолетови със силен гланц. Подходящ за прясна консумация и консервиране. Разфасовка: 1,5 гр.

Тиквички Изобилна

Високодобивен ранен сорт със светли плодове. Сеитба - Март- Април за разсад. За ранно производство се препоръчва семената да се накиснат за 24 часа. Разфасовка: 5 гр.

Зеле Кьосе

Популярен сорт подходящ за целогодишно отглеждане. Месестата част на главата е нежна и сочна. Подходящ за директна консумация и консервиране - получава се висококачествено кисело зеле с нежна консистенция, тънки листа и приятен вкус. Сеитба - от м.Януари до м.Юни или м.Септември. Разсад - м.Март - м.Юли или м.Октомври. Реколта - от м.Март до м.Ноември. Разфасовка: 5 гр.

Магданоз Фестивал

Магданоз Фестивал образува жълто-зеленикави цветове от типа на сенниковидните, които цъфтят на лято. Височината е до 60 сантиметра. На слънце или полусянка. Дренирана богата на хранителни вещества почва. От рода на едногодикните растения. Може да се отглежда през цялата година на открито или вътре в съдове. Ранното пролетно засяване на семената на сортът Фестивал е добре да се направи в периода 20 февруари – 10 март. Предзимно засяване на семената можете да направите между 1 и 15 декември. Оросява се при покълването, после се полива равномерно без да се преполива. Вегетацията на семената на магданоза от сорта Фестивал трае от 70 до 90 дена. Разфасовка: 5 гр.

Копър

Копърът е сред подправките, които са богати на фолиева киселина (витамин В), каротин (витамин А) и витамини С и Е.
Сейте семената от Март до Юли през две седмици ако искате да консумирате пресни листа от копър до есента. Достига височина 60-90см Толерантен е към различни атмосферни условия. Вегетационен период: 120 дни. Разфасовка: 5гр

Чубрица

Едногодишно растение с туфесто стъбло, което  достига височина 20 - 40 см. Листата на чубрицата имат силен специфичен аромат и служат за подправка на много ястия. Чубрицата не е взискателна към условията на отглеждане, но не понася засенчването. Брой семена в 1 гр. - 2500 бр. Сеитбена норма - 2 - 2,5 гр./100 м2. Отглежда се чрез разсад. Засява се: началото на месец март до средата на април. След засяването се покрива с тънък пласт 1,5 - 2 см. торопочвена смес.Разсадът е готов за разсаждане около 1 месец след засяването. Разфасовка: 5гр

Моркови Нантски

Високодобивен средно ранен до късен нехибриден сорт, предназначен за прясна консумация и за преработка. Кореноплодите са цилиндрични, гладки, с дължина 15-16 см, тъмно оранжеви, устойчив на напукване сочни, крехък, с малка сърцевина, сладки с аромат и отличен вкус. Разфасовка: 5гр

Репички Червени едри

Кореноплодите са едри, с червена кожица, кръгли до овални. Сортът е подходящ за пролетно и есенно полско производство. Засявайте м.Февруари - м.Март или м.Септември - м.Октомври директно. Разфасовка: 5гр

Тиква Виола

Средно ранен сорт тиква с удължени плодове с форма на цигулка, с гладка повърхност и оранжев цвят и средна дължина на плода около 40-50 см. Месестата част е оранжева, плътна, ароматна, със сладък вкус. Подходяща за прясна консумация и за съхранение. Сортът е с отлични вкусови качества.

Царевица захарна сорт Голдън батам

Едногодишно растение. За храна се използват младите кочани, които се варят или консервират. Кочаните на захарната царевица се берат в млечна зрялост. При горещо време беритбите се извършват своевременно, преди още зърната да изпускат сок с тестовидна консистенция.   Разфасовка: 10гр. 

Грах Ран-1

Ранен сорт градински грах. Съдържа белтъчини, баластни вещества, витамин C,  B,  E, калий, калций, фосфор, магнезий, здравословна захар. Доставя енергия на организма, без същевременно да повишава нивото на кръвната захар. Понижава нивото на холестерола и има благотворно влияние върху костите. Подходящ за отглеждане в цяла Европа. Устойчив на фузариум и мозаечен вирус. Семената са светлозелени и гладки. Растенията са храстовидни, високи около 90 см. Подходящ за преработка, замръзяване и прясна консумация.Сортът е много устойчив на болести. Шушулките са тъмно зелени, с дължина 11см, леко извити, със заострен връх. Беритбата извършва в техническа зрялост, когато семената са изпълнили чушката и още не са се втвърдили. Разфасовка: 100гр. 

Фасул Капитано

Сорт Капитано  е високодобивен, устойчив на болести, нисък, с височина до 50см. Шушулките са плоски, жълти, без конци, с дължина 15см и ширина 20мм. Зърната са бели. Срок на засяване: 1 април - 15 май, когато температурата на почвата е над 12С и е преминала опасността от слани. Вегетационен период: 70-95 дни. Разфасовка: 40гр. 

Фасул Берголд

Ранен сорт подходящ за пролетно и лятно засяване. Растенията са ниски, храстовидни. Чушките са кехлибарено жълти, прави, цилиндрични, дълги 12-14см, разположени в средния пояс. Зърната наедряват бавно. Дружнозреещ сорт, с много добри вкусови качества. При стерилизиране не променя цвета си. Вегетационен период 45-50 дни. Сеитбена норма: 10-15 кг/дек. Засаждане: 60 см между редовете и 20 см между растенията. Разфасовка: 80гр. 

Спанак Матадор

Спанакът е тревисто растение от семейството на ряпата. Отглежда се като листен зеленчук. Листата му са богати на белтъци, железни и калциеви соли и витамин A, B1, B2, C (аскорбинова киселина) и PP. Освен това спанакът съдържа витамини К, Р, Е и микроелементи -калий, калций, магнезий и йод. Една от особеностите на витамините С и А в спанака е че не се разрушават при варене. Младите листа на спанака се използват както сурови, така и варени или задушени и разбира се консервирани. Най полезни са разбира се пресните листа в суров вид – от тях се приготвят превъзходни салати и сокове. Сокът от спанак е прекрасен диетичен продукт. Засявайте семената пролет от средата на февруари до края на март, лято - от средата на август до средата на ноември. Сеитбената норма е 2,5-3кг/дка. Сее се на дълбочина 3-4см. Разфасовка: 50гр. 

За продукта няма отзиви.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Сходни продукти

Етикети: Пакет, семена, за, хоби, Градинар, paker, start, razsad, семена, домат, домати, зеленчуци, краставици, пипер, моркови, репички,